Građani Srbije se više razumeju u kriptovalute nego što njima trguju

Kriptovalutama u Srbiji trgovalo je do sada pet odsto građana, barem prema pokazateljima istraživanja agencije Smart Plus Research.
Građani Srbije se više razumeju u kriptovalute nego što njima trguju
Foto: Pixabay
Međutim, mnogo veći broj ispitanika u ovom istraživanju odgovorio je da se razume u kriptovalute. Naime, dva odsto njih je reklo da se "potpuno razume", 15 odsto da se razume, a 42 odsto da se veoma malo razume. Među onima koji tvrde da se razumeju 13 odsto je i trgovalo kriptovalutama.
 
U kriptovalute, prema rezultatima Smart Plus Research, ne razume se 23 odsto ispitanika, dok se 18 odsto njih "uopšte ne razume".
 
Za kriptovalute čulo je 87 odsto ispitanika, za razliku od 13 odsto koji nikada nisu čuli.
  • limanac

    18.07.2018 12:42
    @Kakvo

    Vidim da se i ti razumeš.

    Rudarenje kriptovaluta i trgovina kriptovalutama nisu ista stvar.
  • Rade

    18.07.2018 11:08
    90 % ljudi na planeti ne zna sta je to a kamoli kako funkcionise .U srbiji je 98% .Osim toga malo ko preporucuje trgovinu u ovoj valuti zbog njene nestabilnosti i nemogucnosti provere porekla .Ako vas neko pokrade sa vaseg racuna nemate nikakvu pravnu zastitu .
  • Kakvo

    18.07.2018 09:58
    istraživanje
    Zašto bi bilo kome rekli da trguju u kriptovalutama? To jeste njihova svrha postojanja da se ni korisnicima i transakcijama ne može ući u trag: sa kim, sa čim, za koliko...……….su trgovali.

    Oni koji trguju kriptovalutama, njihovu tehničku opremu "računare" ćete naći u "podkrovlju" gde drugima ulaz nije dozvoljen.

    A statistika da se 15% građana razume u kriptovalute i način poslovanja a 42 relativno razume je čista glupost.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.