Nebojša Glogovac dobio nagradu za najbolju ulogu u Rijeci

Stručni žiri 22. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodelio je Nebojši Glogovcu nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu sudije Adama u predstavi "Razbijeni krčag" u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Stručni žiri 22. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodelio je Nebojši Glogovcu nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu sudije Adama u predstavi "Razbijeni krčag" u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri riječkog festivala u sastavu rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, glumica Sandra Lončarić Tankosić i reditelj Robert Raponja, predsednik, dodelio je Glogovcu prvu nagradu koju ravnopravno deli sa Horatijem Malaeleom za ulogu Profesora u predstavi "Instrukcija" Nacionalnog teatra "I. L. Caragiale“ iz Bukurešta, saopštio je JDP.

Nagradu Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu ravnopravno su podelili Ljubomir Bandović za ulogu pisara u predstavi Razbijeni krčag i Katarina Žutić za ulogu Erne u predstavi "Kazimir i Karolina" beogradskog Ateljea 212.

Nagradu Veljko Maričić za najboljeg mladog glumca podelili su Jovana Gavrilović za ulogu Eve u predstavi "Razbijeni krčag" i Dado Ćosić za ulogu Jana u predstavi "Mobitel" Kazališta Moruzgva iz Zagreba.

Igor Vuk Torbica dobio je pohvalu žirija kao mlada rediteljska nada za predstavu "Razbijeni krčag" Hajnriha fon Klajsta. Ova predstava će učestvovati na Danima satire u Zagrebu, Festivalu Grad teatar u Budvi (otvara Festival), kazalištu Ulyšes na Brionima, Festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu i Borštikovim susretima u Mariboru, najavilo je JDP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.