Goranu Petroviću nagrada "Laza Kostić"

Književnu nagradu "Laza Kostić" dobio je Goran Petrović za roman "Ispod tavanice koja se ljuspa" u izdanju kompanije "Novosti", saopštio je danas predsednik žirija Nenad Šaponja.

Književnu nagradu "Laza Kostić" dobio je Goran Petrović za roman "Ispod tavanice koja se ljuspa" u izdanju kompanije "Novosti", saopštio je danas predsednik žirija Nenad Šaponja.

U najužem izboru za to priznanje, koje se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje objavljeno između dva novosadska Salona knjiga, bile su i knjige "Ackva alta" Sanje Domazet i "Čovek koji je ubio Teslu" Gorana Skrobanje. Nagrada će Petroviću biti uručena 24. februara na Novosadskom sajmu posle svečanog otvaranja 17. Međunarodnog salona knjiga, u okviru tradicionalne manifestacije "Dani Laze Kostića".

Žiri, u kojem su još Zoran Đerić i Đorđe Pisarev, odlučio je da nagrada Salona knjiga za izdavački poduhvat bude dodeljena za "Enciklopediju Novog Sada" Dušana Popova, delo u 30 tomova u izdanju Novosadskog kluba i izdavača koautora "Prometeja", "Dnevnika" i Gradske biblioteke. Specijalnu nagradu Salona knjiga dobili su Matica srpska, SANU i Zavod za udžbenike za "Srpsku enciklopediju", čija je prva knjiga prvog toma izašla u drugoj polovini minule godine, a ovo priznanje je podsticaj izdavačima i autorima u nastavku njihovog rada na tom vrednom delu nacionalne kulture, rekao je Šaponja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.