Oliveru Stounu nagrada za životno delo

Američki reditelj i trostruki Oskarovac Oliver Stoun (66) dobiće glavnu nagradu na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, saopštili su danas organizatori.
Američki reditelj i trostruki Oskarovac Oliver Stoun (66) dobiće glavnu nagradu na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, saopštili su danas organizatori.

Reditelju će na 48. izdanju češke filmske smotre bitu uručen Kristalni globus za doprinos kinematografiji.

Stoun je tri Oskara osvojio za režiju filmova "Vod smrti" (1986) i "Rođen 4. jula" (1989), i za scenario za "Ponoćni ekspres" (1978).

"On piše, režira i producira filmove iz svih uglova kinematografskog spektra, od tradicionalnih priča do najprovokativnijih ostvarenja koja često obrađuju goruće društvene i političke probleme", istakli su organizatori festivala u Karlovim Varima.

Prošle godine, nagradu Kristalni globus dobile su dve istaknute zvezde svetskog filma - Britanka Helen Miren i Amerikanka Suzan Sarandon.

Festival, koji je lani privukao više od 121.000 posetilaca, biće održan od 28. juna do 6. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.