Neautorizovana biografija Selindžera na aukciji

Neautorizovana i nikada objavljenja biografija američkog pisca Dž. D. Selindžera biće ponuđena na aukciji u Njujorku gde bi mogla da dostigne cenu i do 6.000 dolara.
Neautorizovana i nikada objavljenja biografija američkog pisca Dž. D. Selindžera biće ponuđena na aukciji u Njujorku gde bi mogla da dostigne cenu i do 6.000 dolara.

Knjiga "J.D. Salinger: A Writing Life" autora Jana Hamiltona biće prodavana u aukcijskoj kući Svon okšn geleris (Swann Auction Galleries) 21. novembra. Prodavac je jedan kolekcionar iz SAD, a procenjuje se da bi mogla dostići cenu između 4.000 i 6.000 dolara.

Selinddžer, koji je umro 2010. godine, sprečio je objavljivanje Hamiltonove knjige 1987. navodeći da su korišćena prethodno neobjavljena pisma.

Predstavnik aukcijske kuće Svon, Džon Larson, rekao je da će na aukciji biti jedna od 100 štampanih kopija koje su napravljene radi recenzija. On je dodao da nijedna od njih nije bila na aukciji.

Larson je rekao da je pravo vreme za prodaju ovakve knjige na aukciji, zato što su nedavno pojavila nova biografija i dokumentarni film o autoru kultnog romana iz 50-tih, "Lovac u raži".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.