Novine na Instagramu

Instagram je za sve korisnike uveo mogućnost kontrolisanja i filtriranja komentara koji se pojavljuju ispod njihovih objava.

Korisnici će tako putem ključnih reči moći da sakriju komentare koje smatraju uvredljivim ili nepoželjnim iz bilo kojeg razloga, prenosi Jutarnji.hr. "Ova opcija dozvoljava korisnicima stvaranje spiska uvredljivih ili neprimerenih reči", napisao je suosnivač Instagrama Kevin Sistrom. "Komentari s tim rečima biće sakriveni s vaših objava. Korisnici će moći sami da navedu reči ili da koriste predodređene reči."

Mogućnost skrivanja komentara putem filtera ključnih reči biće moguća uz standardne opcije kao što su brisanje komentara, prijavljivanje neprimerenih komentara i blokiranje profila. Nova opcija može se uključiti u postavkama aplikacije u odeljku za komentare. Prethodno omogućavanju korištenja filtera za komentare svim korisnicima, Instagram ga je testirao na profilima korisnika s iznimno puno sledbenika.

Društvene mreže stalno traže nove načine kako se boriti protiv zlostavljanja svojih korisnika. "Znamo da alati nisu jedino rešenje za ovaj kompleksan problem, no, zajedno možemo učiniti Instagram sigurnim mesto za izražavanje naših korisnika", dodao je Systrom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija