Prve Olimpijske igre za robote 2020. godine

Godine 2020. kada Tokio bude domaćin Olimpijskih igara na kojem će učestvovati sportisti od krvi i mesa, održaće se i popratna Olimpijada na kojoj će se brže, jače i bolje truditi roboti, najavilo je japansko ministarstvo trgovine.

Takmičiće se najsofisticiraniji humanoidi, ali i industrijski roboti na "Svetskom samitu" robotike, najavio je zvaničnik japanske vlade.

Mesto održavanja olimpijade za robote i tačan datum još nisu utvrđeni a ministarstvo je pozvalo japanske gradove da istaknu svoje kandidature.

Japan je svetska sila u robotici i zadnjih godina je ostvario nove domete time što su astronautu u svemir poslali robota koji govori da mu pravi društvo.

Roboti se takođe koriste za pomoć u kuhinji ili rad na poljoprivrednim imanjima gde se oseća manjak radne snage u Japanu suočenom s brzim starenjem stanovništva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija