Apple gasi iPod Nano i Shuffle

Apple je najavio kako će prestati da proizvodi, a onda i prodaje dva proizvoda iz svoje iPod linije - Nano i Shuffle.
Apple gasi iPod Nano i Shuffle
Foto: Pixabay

Već godinama su ova dva uređaja pomalo gubila svoju poziciju među Appleovim adutima, a zamenio ih je mnogo popularniji iPhone. I Nano i Shuffle poslednji put su osveženi još 2015. godine i to novim bojama, a redizajnirani 2012. odnosno 2010. godine.

"Danas pojednostavljujemo svoju iPod ponudu s dva modela iPod toucha koji sad imaju dvostruko veći kapacitet, a prestajemo s proizvodnjom iPod shufflea i iPod nanoa", stoji u službenoj objavi Applea.

Originalni iPod pojavio se na tržištu 2001. godine i iako nije bio prvi uređaj za slušanje digitalne muzike, svojim kapacitetom napravio je revoluciju. Prvi je Shuffle predstavljen 2005. godine kao iPod bez ekrana, dok je Nano svetlost dana ugledao godinu dana kasnije kao zamena za iPod mini.

Klasični iPod koji je bio prepoznatljiv zbog svog dizajna i točkića, prestao je da se prodaje 2014. godine jer Apple više nije mogao da nabavi rezervne delove za njega.

Inače, od njihove premijere 2001. do sad Apple je prodao više od 400 miliona iPoda i odigrao važnu ulogu u promociji i prodaji digitalne muzike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija