Prve tužbe protiv Apple zbog namernog usporavanja mobilnih telefona

Tehnološka kompanija Apple suočava se s dve tužbe besnih korisnika nakon što je pre nekoliko dana priznala da namerno usporava stare iPhone uređaje.
Prve tužbe protiv Apple zbog namernog usporavanja mobilnih telefona
Foto: Pixabay
Najnoviju tužbu podneli su pre dva dana klijenti iz Ilinoisa, Ohaja, Severne Karoline i Indijane. Oni su Appleov potez opisali kao "varljiv, nemoralan i neetičan". Kako navode u tužbi, kompanija je izmislila nadogradnje iOS operativnih sistema kako bi namerno usporila ili spustila brzinu performansi iPhonea 5, 6 i 7.
 
Drugu tužba protiv Applea takođe je u četvrtak u Los Anđelesu podneo Stefan Bogdanović. On tvrdi kako Appleova praksa šteti brojnim korisnicima. Bogdanović, čiji slučaj se odnosi na vlasnike iPhonea 7, kaže kako je Apple usporio starije generacije uređaja da bi prisilio ljude na nadogradnju sistema.
 
Iz Applea se još nisu oglasili povodom ovih tužbi. 
 
Vlasnici starijih iPhonea već dugo se žale na sporiji rad mobilnih telefona, a čini se kako zamena baterija povećava brzinu rada uređaja. Apple je pre nekoliko dana saopštio kako je usporavanje mobilnih deo uvođenja novih funkcija u iOS-u za iPhone uređaje šeste i sedme generacije.
 
Američka kompanija istakla je kako stare telefone nije usporila kako bi prisilila korisnike na nadogradnju, već da bi zaustavila izvlačenje energije iz baterije i zaustavila iznenadno gašenje uređaja.
 
Iako je, kako su rekli iz kompanije, njihov cilj pružanje najboljeg iskustva kupcima, litijum-jonske baterije vremenom postaju manje sposobne da odgovore na velike zahteve jer imaju problem s isporučivanjem maksimalne snage.
 
Podsećamo, Appleova ažuriranja iOS operativnih sistema 10.2.1 i 11.2.0 najveći su problem usporavanja performansi i brzine CPU-a modela iPhone 6S i iPhone 7.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija