Dostupan Messenger za decu do šest godina

Aplikacija Messenger, namenjena deci do šest godina, kako bi se dopisivala uz kontrolu roditelja, dostupna je za preuzimanje.
Dostupan Messenger za decu do šest godina
Foto: Pixabay
Messenger Kids je aplikacija koja je prvobitno predstavljena za iPhone, a sad je u SAD dostupna i kroz Amazon i Android prodavnice. Nije zvanično dostupna u Srbiji, ali se može instalirati putem .APK fajla, što ne preporučujemo, jer nije potpuno bezbedno.
 
Aplikacija radi bez Facebook naloga, broja telefona ili drugih ličnih podataka deteta, a pri pokretanju potrebno je uneti nalog (i lozinku), na osnovu kojeg se vrši pretraga i dodavanje prijatelja. Roditeljski Facebook nalog je ostavljen posebno i služi kako bi roditelj imao nadzor nad Messenger aplikacijom - s kim dete razgovara, koliko je dugo u aplikaciji, ko su mu prijatelji i slično.
 
Roditelji, takođe putem svog naloga imaju priliku da dodaju i brišu prijatelje deteta, a dete mora da dobije dozvolu od roditelja da nekog novog doda za prijatelja. Aplikaciju nudi četovanje i video pozivanje sa jednom ili više osoba u grupi, filtere, zabavnu kameru, sve ono što nudi i Messenger za zabavu inače.
 
Posebni bezbednosni filteri za detekciju sprečavaju decu da dele i gledaju golotinju, seksualni sadržaj, nasilje, a GIPHY dodatak je prilagođen da bude samo za uzrast dece do 13 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.