Fejsbuk uklonio tri milijarde lažnih naloga za šest meseci

Kompanija Fejsbuk saopštila je danas da je uklonila više od tri milijarde lažnih naloga od oktobra do marta, što je dva puta više nego prethodnih šest meseci.
Fejsbuk uklonio tri milijarde lažnih naloga za šest meseci
Foto: Pixabay
Novi izveštaj Fejsbuka objavljen danas međutim ne navodi koliko lažnih naloga je moguće propušteno.
 
Povećanje ukazuje na izazove sa kojima se Fejsbuk suočava u uklanjanju naloga koje kreiraju kompjuteri da bi širili spam, lažne vesti i druge neodgovarajuće sadržaje. Kako se usavršavaju sredstva Fejsbuka da primeti ovakve naloge tako se usavršavaju i kreatori ovih lažnih naloga.
 
Fejsbuk navodi da je većina lažnih naloga blokirana u roku od nekoliko minuta od njihovog stvaranja, pre nego što ih je neko video i prijavio kompaniji.
 
Fejsbuk ima 2,4 milijarde aktivnih mesečnih korisnika. Većina uklonjenih naloga neće se primetiti u tom broju, medjutim kompanija ipak procenjuje da je pet odsto njenih mesečnih aktivnih korisnika lažno.
  • Tamara

    23.05.2019 20:09
    Ozbiljno shvatiše ruske hakere
    Znači, najzad su ozbiljno shvatili ruske KGB hakere, sad kad je vrag odn'o šalu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija