Islamska država preti da će zatrpati Evropu migrantima

Islamska država zapretila je da će "Evropu preplaviti više od pola miliona migranata iz Libije", i da će to biti njihov "psihološki rat" protiv Zapada.
Islamska država zapretila je da će "Evropu preplaviti više od pola miliona migranata iz Libije", i da će to biti njihov "psihološki rat" protiv Zapada.

Transkripti telefonskih razgovora islamista objavljeni su u Italiji, čije tajne službe tvrde da imaju dokaze da ISIL planira da pošalje 500 hiljada migranata koji bi preplavili Evropu.

Ukoliko Zapad napadne Libiju, islamisti će ostvariti svoje pretnje, budite sigurni u to - navodi se u izveštaju italijanske policije.

Migranti će navodno u Evropu preći preko mora, u nekoliko hiljada čamaca. Ukoliko bi uspešno prešli na Stari kontinent, rasporedili bi se po najvećim gradovima i u njima postepeno radili na izazivanju nemira.

Sa druge strane, militanti koji ostaju u Libiji žele da učvrste svoju poziciju u ovoj afričkoj državi, a da nakon toga pređu Mediteran maskirani u izbeglice, prenosi britanski "Telegraf".

Ukoliko se napad Islamske države dogodi, ostvariće se predviđanje nekadašnjeg predsednika Libije Moamera Gadafija, koji je upozorio da će Mediteran postati "more haosa".

Tokom svog poslednjeg intervjua, u martu 2011. godine, Gadafi je predvideo da će u bliskoj budućnosti mediteranske države doživeti "tragičnu sudbinu". Samo pet meseci kasnije, libijske opozicione snage, koje je svesrdno pomagao NATO pakt, preuzele su vlast u državi i pogubile nekadašnjeg vođu.

  • 20.02.2015 16:10
    Valjda postoji nekakvo učnkovito rješenje za ovu napast.
  • 20.02.2015 15:50
    Praviće svet Gadafija od blata, a sa njim i sve ostale "diktatore".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet