Rio: Simbolična sahrana dečaka kog je ubila policija

Stanovnici Rio de Žaneira, održali su protestni skup na čuvenoj plaži Kopakabana, pošto je policija, pre nekoliko dana, u siromašnom kvartu tog grada ubila 10-godišnjeg dečaka tokom akcije protiv krijumčara droge.
Stanovnici Rio de Žaneira, održali su protestni skup na čuvenoj plaži Kopakabana, pošto je policija, pre nekoliko dana, u siromašnom kvartu tog grada ubila 10-godišnjeg dečaka tokom akcije protiv krijumčara droge.

Članovi brazilske neprofitne organizacije Rio de Paz, prošli su duž plaže i simbolično zakopali beli kovčeg u pesak, u znak sećanja na ubijenog dečaka.

Policija je prethodno saopštila da je dečak Eduardo de Hesus Fereira poginuo u razmeni vatre između policajaca i krijumčara droge, dok njegova porodica tvrdi da ga je ubio policajac. Oko 20 aktivista nosilo je plakate s imenima 18 dece, ubijenih u sukobima policije i narko bandi u siromašnim kvartovima, između 2007. i 2015. godine.

Antonio Karlos Kosta, osnivač grupe, rekao je da je cilj protesta da se stanovništvo Rija probudi i shvati glavni razlog ovakvih nasilnih smrti - jaz između bogatih i siromašnih. Zbog ubistva dečaka, građani Rija protestovali su i u subotu, kada su se na kratko sukobili s policijom.

Desetogodišnji Eduardo de Hesus Fereira ubijen je u četvrtak u kompleksu Alemao u Rio de Žaneiru, tokom akcije policije protiv narko bandi. Dečakova majka Terezina Maria de Hesus rekla je da je videla kako policajac ubija njenog sina koji je stajao ispred vrata kuće. Policajci koji su učestvovali u operaciji suspendovani su tokom trajanja istrage. Ubistvo dečaka dogodilo se samo dva dana posle smrti 41-godišnje Elizabet de Moura Fransisko, domaćice iz istog kvarta, koju je u njenoj kući pogodio zalutali metak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.