FOTO: Norvežani grade prvi tunel za brodove u svetu

Norveška planira da izgradi 1,7 kilometara dugačak tunel za brodove na svojoj zapadnoj obali kako bi se izbegao težak prolaz kroz vode oko poluostrva Stada.
Norveška planira da izgradi 1,7 kilometara dugačak tunel za brodove na svojoj zapadnoj obali kako bi se izbegao težak prolaz kroz vode oko poluostrva Stada, navodi Visit Norway.

Čak i kruzeri će moći da prođu kroz taj tunel koji će biti visok 37 metara kako bi ga mogli koristiti čak i najveći brodovi putničke i teretne linije Hurtigruten.

Loši vremenski uslovi često otežavaju prolazak brodova oko poluostrva, a taj projekat će doprineti povećanju sigurnosti i plovnosti voda.

Procenjuje se da će projekat izgradnje koštati oko 115 miliona eura. Gradnja bi trebala započeti 2018. godine.

Po završetku, taj će tunel biti jedini takve vrste u svetu, a Norveška, koja inače ima reputaciju kao jedna od najboljih zemalja u svetu po tehnologiji izrade tunela, ovim će projektom samo dodatno ojačati tu reputaciju.

  • Kalauz

    06.04.2015 18:03
    E ote mi ovaj Vojvođanin reč iz usta. Tunel kroz Fušku grade od pre Hista.
  • ovdasnji

    06.04.2015 17:55
    pre ce oni
    napraviti tunel nego mi zezeljev most !
  • Vojvodina Republika

    06.04.2015 12:13
    A ovde ne može ni tunel kroz Frušku Goru...jer se bg za sve pita naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet