FOTO, VIDEO: Više od 1450 poginulih u snažnom zemljotresu u Nepalu

Nepalske vlasti saopštile su da je, prema dosad dostupnim podacima, u zemljotresu poginulo najmanje 1457 ljudi, prenosi CNN.

Nepalske vlasti saopštile su da je, prema dosad dostupnim podacima, u zemljotresu poginulo najmanje 1457 ljudi, prenosi CNN.

Najviše žrtava ima u dolini gde je glavni grad Katmandu. U Indiji je u potresu poginulo najmanje 20 ljudi, šest u Tibetu i dva u Bangladešu, a dva Kineza stradala su na nepalsko-kineskoj granici.

U glavnom nepalskom gradu uništena je većina puteva, a pričinjena je šteta i međunarodnom aerodromu, koji će iz bezbednosnih razloga ostati zatvoren do daljnjeg. Zemljotres je doveo do rušenja mnogih zgrada, veliki broj ljudi je povredjen, a nad gradom se nadvio veliki oblak prašine.

Rojters navodi da u bolnice Katmandua stižu povređeni građani sa prelomima.

Ministar informisanja Nepala Minendra Ridžaj rekao je da su spasilačke ekipe na terenu. Nacionalni radio poziva građane da sačuvaju prisebnost i da ostanu napolju jer se strahuje od mogućih naknadnih potresa.

Poginulo osam planinara na Mont Everestu

Agencije izveštavaju da je lavina usmrtila najmanje osam osoba, kada se sručila na deo baznog kampa za planinare na Mont Everestu. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 30 planinara povređeno.

Lavina se dogodila kod zaleđenog vodopada, gde se nalazio kamp, u kome je boravila većina planinara koji su se zatekli na planini i sa kojima je komunikacija sporadična, saopšteno je iz Planinarskog saveza Nepala.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet