Novi jak zemljotres pogodio Papuu Novu Gvineju

Snažan zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je Papuu Novu Gvineju, saopštio je američki Geološki zavod.

Snažan zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je Papuu Novu Gvineju, saopštio je američki Geološki zavod.

Pacifički Centar za upozorenje na cunami prvobitno je izdao upozorenje da bi u krugu od 300 kilometara od epicentra zemljotresa moglo da dođe do pojave cunamija, da bi kasnije ukinuo upozorenje, navodeći da je "pretnja od nastanka cunamija uglavnom prošla". Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti.

Ovo područje u poslednjih pet dana pogodila su još dva zemljotresa jačine 7,1 i 6,9 stepeni po Rihterovoj skali, a u njima nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta. Prema rečima seizmologa iz Geofizičke opservatorije Papue Nove Gvineje Metjua Moihoija, najnoviji zemljotres je usledio nakon serije seizmičkih aktivnosti koje su se dogodile u tom regionu u poslednjih nekoliko nedelja u kojima nije bila oštećena infrastruktura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet