HR: Haos na Markovom trgu, policija zarobila "šatoraše"

Demobilisani borci koji mesecima protestuju u šatoru od jutros blokiraju Markov trg u Zagrebu.
Demobilisani borci koji mesecima protestuju u šatoru od jutros blokiraju Markov trg u Zagrebu.

Intervencija policije je počela, a "šatoraši" ušli u crkvu. Policija je blokirala ulaz u crkvu gvozdenom ogradom. Kako javlja Index.hr, oko 22h na Markov trg je stigla interventna policija pod punom opremom, a jedan od specijalaca je preko megafona saopštio okupljenima da imaju deset minuta da se raziđu, a ako to ne učine biće primorani da upotrebe silu.

"Šatoraši" su ušli u crkvu, a pred policiju je izašao sveštenik. Policija ne može da uđe u crkvu jer im to branii Vatikanski ugovor. Oko Stare gradske većnice i okolnih ulica postavljene su barikade, tako da na Markov trg policija ne pušta nikoga.

Demobilisani borci traže razgovor sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, a iz Vlade Hrvatske je najavljeno da razgovora sa Milanovićem danas neće biti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet