U SAD više nije obavezno obeležavanje GMO

U SAD više nije obavezno obežavanje genetski modifikovanih organizama (GMO), odnosno hrane.

U SAD više nije obavezno obežavanje genetski modifikovanih organizama (GMO), odnosno hrane.

Američki Kongres dozvolio je državi da ignoriše zahteve potrošača i poništio zakone koji zahtevaju GMO etiketiranje. Za prodaju GMO bez ikakvog etiketiranja glasali su mahom republikanaci i deo demokrata.

Za razliku od SAD, Evropljani ne žele GMO i hemijske herbicide na toj bazi. Nedavno je hiljade demonstranata protestovalo protiv američke korporacije "Monsanto" skrećući pažnju na opasnost od genetski modifikovanog semena koje proizvodi ova kompanija. Od početka godine zabeležene su i demonstracije protiv GMO u Australiji, Južnoj Africi, Gani...

Rusija ima zakon o zabrani uzgoja GMO biljaka i životinja, osim za korišćenje u ekspertizama i naučno-istraživačkim radovima. Zabrana se tiče i semena koje se dobija zahvaljujući metodama genetskog inženjeringa.

  • Eki

    24.07.2015 16:49
    Pa da
    Ujedinjene Korporacije Amerike.
    Amerikanci su izgubili suverenitet i republiku, zive u feudalnom drustvu.

    A da, uskoro cemo i mi tako proci...
  • Lando

    24.07.2015 15:36
    Dalo se očekivati.
    Kada jednom popustiš, u genocidu protiv naroda idu do krajnosti. Radi profita će da truju i sopstveni narod pa i ceo svet ako ima mogućnost. To je Amerika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet