Policiji prijavila "naoružanog migranta", a zapravo videla odžačara

Češka policija je na poziv jedne devojke krenula u potragu za "naoružanim migrantom u crnom" za kog se ispostavilo da je odžačar sa četkom prebačenom preko ramena.

Češka policija je na poziv jedne devojke krenula u potragu za "naoružanim migrantom u crnom" za kog se ispostavilo da je odžačar sa četkom prebačenom preko ramena.

Policiju u mestu Damazlice, na jugozapadu Češke, alarmirala je usplahirena devojka koja je tvrdila da je videla kako ulicom šeta "muškarac tamne puti u crnom kombinezonu s belom kapom i mašinkom".

"Policija je odmah reagovala na poziv, ali je na licu mesta pronašla odžačara koji je zaista nosio crni kombinezon i belu kapu", izjavila je Dagmar Brozova, predstavnica lokalnih snaga reda. "Umesto mitraljeza preko ramenu mu je bila prebačena odžačarska četka", navela je ona, prenosi AFP.

U atmosferi kada vlasti u Pragu odbijaju kvote za rasporedjivanje migranata, češka policija sve više dobija pozive građana zbog prisustva stranaca u svojim gradovima. "To se ponekad graniči sa histerijom. Nastojimo da im objasnimo da je reč o sezonskim radnicima koji su došli iz Slovačke kao ispomoć u berbi hmelja", izjavili su juče žandarmi grada Nove Straseci, nadomak Praga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet