Islamska država zatvorila dečja igrališta jer se na njima mešaju muškarci i žene

Militanti ozloglašene i samoproglašene Islamske države odlučili su da zatvore dečja igrališta u Siriji, budući da su to bile lokacije sastanaka žena i muškaraca.
Militanti ozloglašene i samoproglašene Islamske države odlučili su da zatvore dečja igrališta u Siriji, budući da su to bile lokacije sastanaka žena i muškaraca.

Hesbah, policija koja brine o moralu na području pod kontrolom terorističke organizacije ISIS, patrolirala je gradom Majadinom na prvi dan Kurban-bajrama, prilikom čega je uhapsila nekoliko žena i muškaraca koji se nisu pridržavali pravila. "Islamska država je zatvorila igrališta jer se tamo mešaju žene i muškarci koji svoju decu dovode na igru", izvestio je Hesbah.

U gradu Raki, inače ISIS-ovom uporištu na severu Sirije, tri žene su uhapšene na igralištu juče, i to zato jer nisu bile u pratnji muškaraca.

U režimu Islamske države osobama suprotnog pola nije dozvoljeno da međusobno razgovaraju ukoliko nisu u braku. Žene koje moraju da hodaju prekrivenih lica i tela sve vreme moraju da budu u pratnji muškog člana porodice.

  • 28.09.2015 16:59
    Kakav primitivizam...

    Amebe su bile organizmi sa više pameti od tih bradatih spodova ispranog mozga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet