VIDEO: Eksplozije u centru Ankare, 97 mrtvih i 400 povređenih

U dve eksplozije u blizini glavne železničke stanice u Ankari poginulo je 97 ljudi, a oko 400 je povređeno, saopštila je prokurdska opoziciona "Narodna demokratska partija". Predstavnici turske vlade ocenili su da je u pitanju teroristički akt.

U dve eksplozije u blizini glavne železničke stanice u Ankari poginulo je 97 ljudi, a oko 400 je povređeno, saopštila je prokurdska opoziciona "Narodna demokratska partija". Predstavnici turske vlade ocenili su da je u pitanju teroristički akt.

Eksplozije su se dogodile kod prometne saobraćajne raskrnice, prenosi novinska agencija Dogan. Policija je pucala u vazduh da bi rasterala okupljene demonstrante kod mesta eksplozija. Lokalni mediji prenose da su eksplozije odjeknule u blizini Centralne železničke stanice u Ankari, koja na dnevnom nivou primi i do 180 vozova.

Turski premijer Ahmet Davutoglu saopštio je da su, prema prvim informacijama, za tragediju odgovorna dvojica bombaša samoubica. On je nakon sastanka sa drugim državnim zvaničnicima, proglasio trodnevnu žalost u Turskoj. "Ovo nije napad na neku pojedinačnu grupu, ovo je napad na celu naciju i naše jedinstvo", rekao je Davutoglu.

Jedan od preživelih, Bulent Tekdemir, rekao je za BBC da je policija upotrebila suzavac "odmah pošto je bomba eksplodirala" i da "nije propustila vozilo Hitne pomoći da prođe". Lokalni stanovnik rekao je da su, posle eksplozije, okupljeni u besu pokušali da napadnu policijska vozila, dok je stranka HDP napisala na Tviteru da je policija napala ljude koji su pokušali da pomognu povređenima.

  • Posmatrač

    11.10.2015 06:14
    Nastavite niz
    9/11, London, Madrid, Bali, Irak, Libija, Sirija, Šarli Ebdo, sad Turska... Ne treba zaboraviti ni Kosovo, naravno...
    Kako je samo CIA užasavajuće i krvavo predvidljiva...
  • 10.10.2015 21:52
    Gorki, Kurdi se bore protiv ISIS- a, a Turci protiv Kurda.
  • gorki

    10.10.2015 17:29
    sad će i oni pustiti ruse da peglaju preko njihove teritorije... biće vruće. jel' možemo mi da se prebacimo, sa sve brzim prugama i vučićem, na sever planete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet