Nakon Njujorka ISIS preti i Beloj kući

Pripadnici Islamske države objavili su novi video snimak na kojem ovog puta bombaškim samoubilačkim napadima prete Beloj kući.

Pripadnici Islamske države objavili su novi video snimak na kojem ovog puta bombaškim samoubilačkim napadima prete Beloj kući.

Na šestominutnom snimku, koji su objavili džihadisti ID iz Iraka, pozdravljaju se prošlonedeljni napadi u Parizu. Najnovija pretnja dolazi samo dan nakon što je ID zapretila i napadima na Njujork.

Direktor FBI Džejms Komi rekao je da ne zna za postojanje bilo kakve kredibilne pretnje u SAD slične napadima u Parizu. Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi naveo je da je u toku provera najnovijeg videa, u kojem se preti Beloj kući kako bi se ispitala autentičnost. On je dodao da svi u vladi SAD takve pretnje uzimaju ozbiljno.

U međuvremenu, američki državni sekretar Džon Keri rekao je da SAD imaju sposobnost da "neutrališu ID mnogo brže nego što su to učinile sa Al Kaidom". "Mi ćemo poraziti IS. Uvek smo govorili da će za to biti potrebno vreme", rekao je on.

  • 20.11.2015 08:41
    zamajavanje
    oni su očito stručnjaci za psihološko ratovanje a strah je njihovo primarno oružje - a oni kojima prete bi mogli da ih zaustave za mesec dana samo neka im preseku tokove novca - ali kako bi onda neko kupovao jeftinu naftu od njih i imao ekstra profit?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet