Zbog sabotaže Krim bez struje, uvedeno vanredno stanje

Na Krimu je uvedeno vanredno stanje zbog potpunog prekida snabdevanja električnom energijom iz Ukrajine, prouzrokovanim sabotažim dalekovoda.
Na Krimu je uvedeno vanredno stanje zbog potpunog prekida snabdevanja električnom energijom iz Ukrajine, prouzrokovanim sabotažim dalekovoda.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uvedeno vanredno stanje jer je u subotu uveče potpuno prekinut dovod električne energije.

Ukrajinski mediji prenose da su dva dalekovoda oborena, a ruska agencija RIA Novosti javlja da se sabotaža dogodila u okolini Hersona na teritoriji koju pod kontrolom drže vlasti u Kijevu.

Takođe, sumnja se da su dalekovodi izbačeni iz sistema eksplozijama koje su se dogodile u noći između subote i nedelje, a popravku sprečavaju aktivisti radikalne desne organizacije Desni sektor i aktivisti krimskih Tatara.

Ceo Krim je prebačen na alternativno snabdevanje električnom energijom, a prioriteti su bile bolnice i objekti državne uprave.

U međuvremenu na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oborenih stubova dalekovoda, sa zakačenom zastavom krimskih Tatara.

  • živan

    22.11.2015 10:44
    Zaboraviti na diverzije
    Herson je susedna oblast do Krima, preko koje prolazi i vestacki kanal za snabdevanje poluostrva vodom za zalivanje. Bez ove vodene interencije, Krim bi za pola godine postao pustinja. Zato je Ukrajincima bolje da se klone incidenata, posebno diverzija, jer u slucaju ponavljanja jedini moguci odgovor Rusije je obnavljanje i prisvajanje Novorusije, od Odese do Harkova. U Kijevu ne bi trebalo da se zavaravaju i oslanjaju na specijalce, koje ovih meseci u okolini Lavova obucavaju USA instrukturi, i to tri skupne, unutar tri militarne strukture, vojske, policije i Nacionalne garde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet