Teksas dozvolio unošenje oružja na psihijatriju

Novi zakon u Teksasu dozvoljava slobodno nošenje vatrenog oružja na određenim javnim mestima, a među njima su mentalne ustanove i psihijatrijske bolnice, tako da licencirani vlasnici vatrenog oružja smeju da nose oružje sa sobom prilikom posete ovim zdravstvenim ustanovama.

Ovaj neočekivani zakon će "pogoditi" 10 zdravstvenih ustanova za mentalno zdravlje, a pojavio se nakon što je bolnica "Austin State Hospital" nedavno sklonila znakove "zabranjeno oružje".

Već 1. januara, ovaj zakon je počeo da se odnosi na skoro milion Teksašana koji imaju licencu za posedovanje oružja.

Kao i uvek - mišljenja su podeljena: jedni navode kako će ovo pojačati mere bezbednosti, dok drugi smatraju kako će dovesti do još više nasilja.

Američki mediji pišu i kako će znakovi o zabrani unošenja oružja koji su prethodno skinuti sa bolnica navodno, u najboljem slučaju, biti zamenjeni onima na kojima se posetioci mole da svoje oružje ostave u automobilima.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet