Nevreme u Italiji i Hrvatskoj

Iznad severne Italije formirala se jaka olujna linija s više od 6.000 registrovanih udara groma. Oluja je popodne stigla do Istre.
RHMZ je upozorio da se u toku noći između ponedeljka i utorka u Srbiji, nakon višednevnih tropskih temperatura očekuje zahlađenje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
 
Istru je, kako je i bilo najavljeno, poslepodne zahvatilo jako nevreme sa zapada, piše hrvatski portal "Indeks". Za samo desetak minuta usled jakog vetra (udari do 83 km/h) do more se naglo ustalasalo i stanje je postalo poprilično opasno na celom području. 
 
Temperatura je pala ispod 20 stepeni, a zabaležene su i obilnije padavine u pojedinim mestima. Oluja se u kasnim poslepodnevnim satima premestila u unutrašnjost Hrvatske. Pljusak je oko 19 h počeo na području Karlovca i Zagreba, a crni oblaci prekrili su i Osijek. 
 
Za najveći deo Hrvatske na snazi je narandžasti meteoalarm zbog nevremena praćenog grmljavinom. 
 
U Srbiji je za sutra najavljen osetan pad temperature, a RHMZ upozorava da se ponegde očekuju nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom. Zbog toga je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm. 
 
Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet