Filipini: Policija ubila gradonačelnika zbog trgovine drogom

Filipinska policija ubila je danas jednog gradonačelnika, navodno povezanog s trgovinom narkoticima, i još najmanje 13 osoba u oružanim sukobima na jugu zemlje.
Policajci su otišli da uruče gradonačelniku mesta Ozamiza Rejnaldu Parodžinogu nalog za pretres kuće zbog sumnje da ima vatreno oružje bez dozvole, kada su naoružani napadači navodno otvorili vatru na policiju. U razmeni vatre ubijen je gradonačelnik i još najmanje 13 ljudi, među kojima su supruga i brat gradonačelnika, izjavio je policijski zvaničnik. Najmanje jedan policajac je ranjen u sukobu.
 
Racije su sprovedene u još tri kuće u provinciji Zapadni Misamis, a uhapšeno je pet osoba i nađene su puške, bombe, metamfetamin i novac.
 
Parodžinog, protiv kojeg su bile podignute optužnice za korupciju, treći je gradonačelnik ubijen u okviru borbe protiv narkotika koju vodi predsednik Rodrigo Duterte. Sva tri gradonačelnika Duterte je javno optužio da su povezani s trgovinom narkotika.
 
Otkako je prošle godine izabran, Duterte je pokrenuo rat protiv droge u kojem je stradalo hiljade osumnjičenih dilera i zavisnika. Duterte je obećao da će nastaviti rat sve dok poslednji diler u zemlji ne bude eliminisan.
  • Filipinac

    31.07.2017 07:50
    predsednik
    E to je predsednik! To sto je obecao, to ispunjava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet