Zemljotresi kod Sarajeva, Bileće i Pelješca

Tri slabija zemljotresa, jačine između 2,4 i 3,2 stepena Rihterove skale, potresla su u poslednjih 12 sati Sarajevo, istočnu Hercegovinu, kao i Pelješac.
Kako javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar, zemljotres jačine 2,5 stepeni potresao je pred zoru glavni grad Bosne i Hercegovine. Epicentar je registrovan na 11 kilometara jugoistočno od grada, na dubini od dva kilometra.
 
Zemljotres jačine 2,4 stepena prema Rihterovoj skali pogodio je juče oko 19 sati pogranično područje Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Epicentar je bio oko 20 kilometara istočno od Bileće, na teritoriji Crne Gore.
 
Najsnažniji zemljotres pogodio je Pelješac, a pomeranje tla osetili su građani Neuma i Korčule. Jačina potresa koji je zabeležen nešto posle tri sata iznosila je 3,2 stepena na dubini od blizu dva kilometra.
 
Pre četiri dana, područje Sarajeva pogodio je slabiji zemljotres jačine 2,6 stepeni Rihtera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet