Za podmetanje požara u Hrvatskoj osumnjičeni hrvatski državljani

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić je povodom požara, kao i najnovijih hapšenja zbog namernog izazivanja požara, rekao da su svi počinioci državljani Republike Hrvatske.
On se dotakao i svojevrsne "antisrpske euforije", koja se pojavila nakon što je za izazivanje požara uhapšeno nekoliko pripadnika srpske nacionalne manjine, prenosi N1.
 
"Policija prvenstveno utvrđuje ko je počinilac i koji mu je motiv bio za izvršenje krivičnog dela. Ne bavimo se raznim komentarima ko je koje nacionalnosti. Kriminalistickim istraživanjima smo utvrdili te navodimo kako su svi počinioci državljani Republike Hrvatske, tako da je bilo kakvo raspirivanje mržnje nepotrebno", rekao je Kostanić za portal Šibenik.in.
 
Ova Policijska uprava je već podnela pet krivičnih prijava zbog izvršenja krivičnog dela dovođenja u opasnost života i imovine. 
 
Desničari u Hrvatskoj su, nakon objavljivanja vesti da su uhapšeni mladići zbog podmetanja požara, optužili Srbe za to. Zamenik načelnika Opštine Kistanje Roko Antić je, osim Srba, optužio i nedeljnik srpske nacionalne manjine "Novosti", dok su pojedini desničari tvrdili da ih je za to inspirisala naslovnica ovog lista na kojoj je pisala "Lijepa naša lijepo gori".
 
Na naslovnici novog broja ovog nedeljnika nalazi se natpis "Žarimo i palimo" zajedno sa nekim od navoda nacionalista i desničarskih portala u kojima se sa požare optužuju Srbi i "Novosti".
 
  • Turista

    26.08.2017 20:54
    Razum
    Negde sam već napisao da idiote i budale ( čitaj piromane u ovom slučaju) ne određuje nacionalna pripadnost. Ima ih na svim meridijanima i svugde su isti. U ovom slučaju je bilo neophodno objaviti nacionalnu pripadnost podmetača kako bi ono malo Srba što živi u tim krajevima bilo sačuvano linča. Ovako je stvar sa podmetanjem požara od strane hr građana sasvim u redu. U budućnosti bi trebali optužiti i Kineze. Danas ih u Hrvatskoj sigurno ima ih više nego Srba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.