Atif Dudaković pušten na slobodu

Atif Dudaković i ostalih 12 bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, osumnjičenih za ratni zločin nad Srbima, pušteni su na slobodu.
Sud BIH odbio je predlog Tužilaštva za zadržavanje osumnjičenih, koje je traženo zbog toga što bi osumnjičeni mogli da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i utiču na svedoke. Svi osumnjjičeni su pušteni na slobodu, uz mere zabrane.
 
U petak su pripadnici SIPA-e uz podršku MUP-ova USK i Kantona 10, na području USK-a lišili slobode Atifa Dudakovića i pripadnike 5. korpusa Armije RBiH.
 
Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za krivična dela zločina protiv čovečnosti, a osumnjičeni Dudaković Atif i za krivična dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz državnog Tužilaštva.
 
Istraga protiv Dudakovića vođena je dvanaest godina.
  • care nebeski

    30.04.2018 06:39
    Gde su sada silni borci za ljudska prava, borci protiv ratnih zločina i aktivisti za pomirenje, silne NVO? Nema ih da se oglase ? Decenijama nismo mogli živeti od njih koliko su bili glasni u svojoj priči o potrebi kažnjavanja ratnih zločina? Ćute danas, izgleda zauzeti primanjem nagrada iz ruku ratnih zločinaca ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet