Britanska ministarka Amber Rud podnela ostavku nakon kritika

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud podnela je ostavku, saopšteno je sinoć iz Dauning strita.
Ona je bila pod pritiskom da podnese ostavku zbog "Vindruš" skandala, a danas bi trebalo da podnese izjavu o ostavci Domu lordova, prenosi BBC.
 
Rud je odluku o ostavci telefonom saopštila premijerki Terezi Mej u nedelju uveče, a zbog zahteva opozicionih partija da dobije otkaz. Premijerka je ostavku prihvatila.
 
Rud se suočila sa kritikama zbog toga što su vlasti zlostavljale dugogodišnje legalne stanovnike koji su došli s Kariba.
 
U nedelju je list "Gardijan" objavio njeno pismo premijerki Terezi Mej u kome izražava svoj cilj da deportuje 10 odsto više ilegalnih migranata u narednih nekoliko godina.
 
Mada građani nekadašnjih britanskih kolonija imaju pravo na legalan boravak u Velikoj Britaniji, nova, stroža pravila uvedena 2012. godine, otežala su im položaj, tako da im je uskraćeno pravo na stanovanje, rad i zdravstvenu zaštitu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet