Poginuli i fotograf AFP i novinar BBC u nizu napada u Avganistanu

U seriji napada u Avganistanu danas je poginulo najmanje 25 osoba, među kojima je najmanje deset novinara, uključujući izveštača BBC i poznatog fotografa agencije Frans pres (AFP).
 Poginuli i fotograf AFP i novinar BBC u nizu napada u Avganistanu
Foto: Pixabay
U dva povezana samoubilačka bombaška napada u Kabulu stradalo je najmanje devet novinara, među kojima i vodeći fotograf AFP Ša Maraj (Shah Marai), prenosi Asošiejted pres. Za oba napada u Kabulu odgovornost je preuzela Islamska država.
 
U odvojenom incidentu, novinar avganistanskog servisa BBC, 29-godišnji Ahmad Ša (Ahmad Shah) ubijen je danas iz vatrenog oružja u provinciji Kost dok se vraćao kući, saopštio je BBC.
 
Prva eksplozija u Kabulu dogodila se jutros oko osam sati po lokalnom vremenu u delu grada u kojem su američka ambasada i zgrade vlade, zbog čega su se novinari uputili ka tom mestu.
 
Petnaest minuta kasnije drugi bombaš samoubica, maskiran u kamermana, aktivirao je bombu među okupljenim novinarima, na mestu prethodne eksplozije.
 
U napadima je povređeno najmanje 45 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet