Američka vlada prikupljala podatke o "daljinskoj kontroli uma"

Dokumenta koja su slučajno dospela u javnost ukazuju da je američka vlada prikupljala podatke o "daljinskoj kontroli uma".
Američka vlada prikupljala podatke o "daljinskoj kontroli uma"
Foto: Pixabay
Dokazi u kojima su otkrivena istraživanja "psiho-elektronskog" oružja misteriozno su poslati nakon što je jedan novinar podneo zahteve da dobije neke druge informacije. Te alatke navodno koriste elektromagnetnu silu za postizanje efekata, uključujući indukciju intenzivnog bola, svrab ili čak kočenje udova.
 
Dokumenta su poslata Kurtisu Valtmanu, novinaru koji radi za neprofitni "MakRok" iz Bostona, koji pomaže ljudima u podnošenju zahteva državnim organima prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. On je istraživao aktiviste krajnje levice Antife i bele supremističke grupe kada je, kako tvrdi, došao do bizarnog otkrića.
 
"Dokumenta su bila uvrštena u materijal koji je obezbedio "Fjužn centar" države Vašington, odsek Odeljenja za državnu bezbednost koji pruža razmenu informacija i analize. Među dokumentima našao se i fajl sa oznakom "EM efekti na ljudsko telo", ispričao je Valtman.
 
"Potpuno je nejasno kako je sve ovo završilo kod mene. Možda je bilo namenjeno nekom drugom, možda su dokumenti prikupljani za izveštaj ili čak i iz ličnih dosijea obaveštajnog službenika koji je pogrešio", rekao je Valtman.
 
U dokumentima se opisuje niz predloženih uređaja i tehnika koje imaju za cilj da manipulišu ljudskim umom, poput "mikrotalasnog slušanja" do daljinskog mapiranja mozga.
 
Postojanje ovih dokumenata ne znači da vlada SAD direktno radi na ovakvim projektima ili da su išta više od ideja. Ipak, čini se da ih je neko shvatio dovoljno ozbiljno da bi prikupio sve informacije o tim tehnikama.
 
Ranije je CIA sprovela projekat MK-Ultra koji je uključivao brojne projekte kontrole uma. Većina je bila o upotrebi droga poput LSD za svrhe ispitivanja ili kontrole uma. Milioni dolara su ubrizgani u projekat sa malo praktičnih rezultata.
  • Serb

    01.05.2018 12:32
    O zlu nam nisu potrebne vesti, zlo veoma dobro poznajemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet