Alpi: Jedanaestoro stradalo u nevremenu

Najmanje 11 osoba nastradalo je u Alpima u pet odvojenih incidenata. Među nastradalima su sedam skijaša, trojica planinara i jedan vodič.
Alpi: Jedanaestoro stradalo u nevremenu
Foto: Pixabay
Pet skijaša iz Francuske, Italije i Nemačke nastradalo je u švajcarskim Alpima tako što ih je tokom šetnje zateklo nevreme zbog čega su proveli noć napolju, na više od 3.200 metara visine i na niskoj temperaturi, u oblasti Pinj d'Arola, saopštila je policija u švajcarskom kantonu Vale.
 
Policija je potvrdila da je dvoje francuskih skijaša nastradalo u drugoj nesreći u francuskim Alpima. U toku je potraga za još dva planinara, ali zbog lošeg vremena potraga je odložena.
 
Italijanski mediji su, takođe, izvestili da je nastradao i jedan Italijan, vodič, koji je predvodio organizovanu ekskurziju.
 
Ruski planinar, takođe, se vodi kao nestao, a pretpostavlja se da je nastradao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet