Milo Đukanović preuzeo dužnost predsednika Crne Gore

Polaganjem zakletve izabrani predsednik Milo Đukanović zvanično je preuzeo dužnost šefa države.
Đukanović je na funkciji šefa države zamenio stranačkog kolegu Filipa Vujanovića, koji je danas okončao treći predsednički mandat.
 
Đukanović je zakletvu položio pred poslanicima Skupštine Crne Gore.
 
"Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsednika Crne Gore obavljati savesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsednik države posvetiću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava", reči su zakletve koju je izgovorio Đukanović.
 
Osim poslanika, svečanoj sednici prisustvuju nekadašnji predsednici Crne Gore, Skupštine i vlade, najviši državni funkcioneri i čelnici državnih institucija. Na sednicu su pozvani i članovi vlade, verski velikodostojnici, rektori univerziteta, članovi diplomatskog kora, nerezidentni ambasadori, vojni izaslanici odbrane i predstavnici međunarodnih organizacija.
 
Inauguraciju Đukanovića bojkotuje opozicija.
 
Crna Gora je od uvođenja višestranačja imala tri predsednika: Momira Bulatovića, Filipa Vujanovića i Mila Đukanovića. 
  • miki

    20.05.2018 16:10
    @mrva u pravu si totalo! A ,pazi gospodjin izraz lica ona je u estrus-u! Pobeda njoj znaci mnogo vise od gole pobede.
  • mrva

    20.05.2018 14:37
    @miki

    ko se ne bi smorio, da vec sa negde 25 postane premijer i da se ne skida sa funkcija čitav vek! To su mutljavine bez i dana radnog staža, namakli silne milione na presipanje iz šupljeg u prazno, manipulacijom, bahatošću, neskromnošću, prodavanjem magle. Samo u ovim balkanskim bednim državicama narod daje kredibilitet takvim kriminalcima i iznova i iznova ih dovodi na vlast!
  • Hesa

    20.05.2018 13:59
    Ha
    Šta je tu novo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet