Snežna oluja u SAD odnela 12 života

U snežnoj oluji koja je paralisala skoro polovinu SAD poginulo je najmanje 12 ljudi, dok je saobraćaj izuzetno otežan, a čitavi delovi Srednjeg zapada bukvalno su zatrpani snegom visine 60 centimetara.

U snežnoj oluji koja je paralisala skoro polovinu SAD poginulo je najmanje 12 ljudi, dok je saobraćaj izuzetno otežan, a čitavi delovi Srednjeg zapada bukvalno su zatrpani snegom visine 60 centimetara. Desetine miliona ljudi ostalo je danas kod svojih kuća zbog velikih snežnih smetova, zaledjenih ulica i jakog vetra koji briše sve pred sobom.

Meteorolog Nacionalne meterološke službe Tomas Sprigs ocenio je da je takva snežna oluja, sa pola metra snega, dešava jednom u 50 godina. Tokom noći u severnim delovima Srednjeg zapada može se očekivati da temperatura padne i do minus 20 stepeni Celzijusa, a u vetrovitim oblastima i do minus 30.

Železničko preduzeće Amtrak je obustavilo saobraćaj na jednoj od najprometnijih pruga - od Njujorka do Filadelfije, njujorški metro zbog nevremena kasni, a širom SAD otkazano je više od 15.000 letova. Meteorolozi očekuju da će nevreme trajati danima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet