Neredi i u Turskoj

Članovi turskog sindikata rada i radnici iz cele zemlje sukobili su se sa policijom tokom protesta u Ankari.

Članovi turskog sindikata rada i radnici iz cele zemlje sukobili su se sa policijom tokom protesta u Ankari. Do sukoba je došlo kada je policija radnicima blokirala put prema zgradi parlamenta i zaustavila ih vodenim topovima i suzavcem.

Demonstranti su krenuli iz parka u Ankari prema zgradi parlementa, a policija je kamionima blokirala ulicu i zaustavila ih vodenim topovima i suzavcem. Demonstranti su uzvikivali parole protiv vlade i policije, i na akcije policije uzvraćali kamenjem i palicama. Nekoliko radnika je povređeno, a među njima i prolaznici i članovi opozicije, koji su se priključili protestu, prenosi portal Turkišpres.

Turski parlament raspravlja o paketu poreskih zakona koji uključuje 'oprost' za neplaćeni porez kao i kazne koje bi poslodavcima omogućile da zapošljavaju ljude prva četiri meseca bez plate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet