Nasukala se 82 kita

Jato od 82 pilot-kita nasukalo se na obalama novozelandskog Južnog ostrva, a njih 10 je već uginulo, piše lokalni list "Nju Ziland herald".

Jato od 82 pilot-kita nasukalo se na obalama novozelandskog Južnog ostrva, a njih 10 je već uginulo, piše lokalni list "Nju Ziland herald".

U Agenciji za zaštitu prirode navode da će njihovi članovi zajedno sa grupom volontera pokušati da u subotu ujutru vrate kitove u more. U međuvremenu, spasioci vode računa da kitovima, koji su izloženi suncu, koža ostane hladna i vlažna.

Pilot-kitovi su vrsta koja se najčešće nasukava u novozelandskim vodama. Oni putuju u jatima, a kada se jedan od njih nasuče ostali mu priskaču u pomoć. Prošlog meseca, jato od 24 kita uginulo je nakon što se nasukalo na jednoj plaži na Severnom ostrvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet