Švajcarska blokirala imovinu egipatskog režima

Švajcarska je zamrznula imovinu vrednu desetine miliona franaka koja pripada vodećim ljudima svrgnutog egipatskog režima, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Švajcarska je zamrznula imovinu vrednu desetine miliona franaka koja pripada vodećim ljudima svrgnutog egipatskog režima, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta zvanična potvrda je usledila nakon prošlonedeljnih navoda da je zamrznuta "potencijalna imovina" u toj zemlji koja pripada bivšem predsedniku Egipta Hosniju Mubaraku, njegovoj ženi, njihovoj dvojici sinova i njihovim ženama, Mubarakovom zetu i petorici viših zvaničnika stranke NDP, na čijem je čelu bio svrgnuti predsednik. Tada švajcarske vlasti nisu želele da potvrde da ta imovina zaista postoji, ali se sada u saopštenju Ministarstva navodi da je "blokirana imovina vredna nekoliko desetina miliona franaka koja pripada osobama navedenim u saopštenju vlade od prošlog petka".

Glavni egipatski tužilac izložen je pritisku aktivista protiv korupcije da pokrene istragu oko imovine u vlasništvu Mubaraka i njegove porodice. Grupe aktivista su u Egiptu vlastima dostavile dokumente za koje kažu da sadrže podatke o aktivnostima koje su omogućile bivšem predsedniku da dođe u posed velikog bogatstva procenjenog u rasponu od jedne milijarde do čak 70 milijardi dolara.

  • Bole

    19.02.2011 18:21
    Tako i treba. Samo što sve to neće otići tamo odakle je i oteto- Egipatskom narodu. Nažalost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet