Obustavljen proces protiv Širaka

Sud u Parizu je obustavio suđenje bivšem predsedniku Francuske Žaku Širaku optuženom za korupciju zbog prigovora odbrane o zastarelosti optužbi.

Sud u Parizu je obustavio suđenje bivšem predsedniku Francuske Žaku Širaku optuženom za korupciju zbog prigovora odbrane o zastarelosti optužbi.

Sudija Dominik Pot je obustavio proces kako bi ustavotvorni organi mogli da razmotre da li su izvesne optužbe i dalje prihvatljive na suđenju, iako se odnose na događaje od pre skoro dve decenije. Pot je predložio da se suđenje nastavi negde oko 20. juna. Prema njegovim rečima, o zastarevanju će odlučivati apelacioni sud koji će možda morati da se obrati i ustavnom sudu, što će potrajati nekoliko meseci.

Suđenje obuhvata dva odvojena slučaja - prvi se tiče sedam fiktivnih radnih mesta, u kome se Širak tereti za sukob interesa, a drugi za 21 radno mesto gde se Širak tereti za zloupotrebu položaja. Bivši francuski predsednik je bio povezan sa nizom korupcijskih skandala, ali nikada nije osuđen, jer je od 1995. do 2007. godine uživao imunitet kao predsednik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet