Sveštenici suspendovani zbog zlostavljanja dece

Ukupno 21 sveštenik iz Filadelfije je suspendovan, zbog imenovanja u istrazi o raširenoj pojavi zlostavljanja dece.
Ukupno 21 sveštenik iz Filadelfije je suspendovan, zbog imenovanja u istrazi o raširenoj pojavi zlostavljanja dece.

Suspenzija je došla nakon što je 37 sveštenika, prošlog meseca, velika porota u svom izveštaju identifikovala kao osumnjičene. Filadelfijski nadbiskup kardinal Džastin Rigali rekao je da je 21 sveštenik suspendovan dok se njihovi slučajevi ne istraže. On je dodao da mu je "iskreno žao" zbog štete koju su načinili žrtvama nasilja.
Dvogodišnja istraga velike porote rezultirala re prošlomesečnim podizanjem optužnice protiv četiri sveštenika i profesora u katoličkoj školi. Porotnici su zaključili i da je komisija, koju je sastavila nadbiskupija nakon optužbi za ista dela 2005. godine, uglavnom radila na tome da se zaštiti crkva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet