Poginuo italijanski čokoladni magnat

Italijanski "čokoladni magnat" Pjetro Ferero, čelni čovek kompanije koja poseduje Nutelu, Tik Taa, Kinder i Ferero Roše poginuo je u biciklističkoj nesreći u Južnoj Africi.
Italijanski "čokoladni magnat" Pjetro Ferero, čelni čovek kompanije koja poseduje Nutelu, Tik Tak, Kinder i Ferero Roše poginuo je u biciklističkoj nesreći u Južnoj Africi.

Ferero (47) je pao sa bicikla tokom vožnje, najverovatnije zato što mu je pozlilo. Sumnja da se je doživeo infarkt, ali još se ne zna je li umro zbog infarkta ili pada s bicikla.

On je upravljao kompanijom sa mlađim bratom Đovanijem od 1997. godine, dok je njihov otac Mikele, inače, najbogatiji čovek u Italiji, prema Forbsovoj listi, i dalje predsedavajući kompanije. Italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini istakao je u saopštenju povodom Fererove smrti da je Italija izgubila biznismena koji je predstavljao najbolje kvalitete italijanske ekonomije. On je naveo da je Ferero dao izuzetan doprinos brendu "Made in Italy" širom sveta.

Kompanija u vlasništvu Ferera ima 18 fabrika širom sveta i zapošljava više od 21.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet