VIDEO: NATO u bombardovanju ubio i dve bebe

Najmanje sedam osoba, među kojima je petočlana porodica s dvoje dece mlađe od dve godine, poginulo je noćas u vazdušnom napadu NATO snaga na njihove kuće u siromašnoj četvrti Tripolija, izvestile su libijske vlasti.
Najmanje sedam osoba, među kojima je petočlana porodica s dvoje dece mlađe od dve godine, poginulo je noćas u vazdušnom napadu NATO snaga na njihove kuće u siromašnoj četvrti Tripolija, izvestile su libijske vlasti.

NATO je u nedelju poveo istragu o bombardovanju civila u Tripoliju u kojemu je, kako tvrdi režim, ubijeno najmanje pet članova jedne porodice, među kojima i dvoje dece, pošto je dan ranije priznao da je greškom napao pobunjeničke snage u zemlji.

Dvospratnica u kojoj je živelo pet porodica, kako su izvestile vlasti, uništena je u bombardovanju u naselju Al Aradi, na istoku Tripolija. Portparol libijskog režima Musa Ibrahim optužio je NATO da namerno gađa civile, što je "još jedan znak okrutnosti Zapada", rekao je.

Prema posljednjem službenom izveštaju NATO-a o operacijama objavljenom u nedelju, meta bombardovanja u subotu bilo je skladište raketa zemlja-vazduh u Tripoliju, u kojem se ne navodi tsčno vreme napada. U izveštaju se govori i o napadu na komandno-kontrolno središte režima na području Tripolija, na dve garaže vojnih vozila, dva bacača raketa zemlja-vazduh, raketni bacač i artiljeriju.

NATO je u subotu objavio da je njihov avion ovog vikenda napao kolonu vojnih vozila u kojem je, prema tvrdnjama libijskih pobunjenika, ranjeno 16 njihovih boraca.

Portparol pobunjenika Farag al Moghrabi rekao je da se napad dogodio blizu Adžabije na istoku Libije i da je u njemu uništeno šest kamioneta sa topovima.

"NATO može potvrditi da su pogođena vozila pripadala pobunjenicima", stoji u saopštenju Severnoatlanskog saveza. NATO svoje napade usmerava na snage libijskog vođe Moamera Gadafija, ali ističe i da će napasti sve one za koje proceni da su pretnja civilima koje štiti prema rezoluciji UN-a.

U saopštenju NATO izražava žaljenje zbog ranjenih u napadu na pobunjenike.

  • мире

    19.06.2011 16:41
    тако су и нашу децу убијали, а ова ђубрад их довела да оргијају у београду...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet