AstraZeneka planira da tuži BiH zbog izjave ministarke da je to vakcina za siromašne

Proizvođač vakcine AstraZeneka razmišlja da tuži Bosnu i Hercegovinu zbog izjave ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara Bisere Turković, koja je rekla da je ta vakcina za siromašne, da je lošijeg kvaliteta, jeftina i dostupna.
AstraZeneka planira da tuži BiH zbog izjave ministarke da je to vakcina za siromašne
Foto: 021.rs
Almir Badnjević, direktor Verlaba, izjavio je da, prema njegovim saznanjima, menadžment AstraZeneke razmišlja o tužbi protiv BiH zbog izjave Turković, prenose mediji u BIH.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Sarajevu donaciju od 10.000 doza AstraZeneke za potrebe samo Federacije BiH, a Turković je istakla da te vakcine nisu odobrene za zemlje EU i da su namenjene siromašnim zemljama.
 
Ona je izrazila rezervu zbog toga što se ta vakcina proizvodi i u Indiji, ali i da je, kako je rekla, ta vakcina lako dostupna na tržištu i da je i BiH mogla da je nabavi.
  • odakle je i ne cudi

    05.03.2021 13:11
    BiH pepege
    Bosanci be Bosanciing
  • Moca

    04.03.2021 23:41
    Pomozi sirotu na svoju sramotu
  • CiraNS

    04.03.2021 10:14
    Gorana:
    Pokusaj da ne citas sve “naucne tekstove” na koje nabasas. Britanci nisu bas siroti pa eno i njih pelcuju Istom tom vakcinom (nisam citala nigde, rekla mi kuma koja zivi tamo i primila je tu vakcinu). Ti i ministarka najbolje dugarice, sve se razumete :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet