U Siriji ubijeno 140 ljudi

Sirijske snage ubile su juče gotovo 140 ljudi, od kojih 100 u Hami, u pokušaju da razbiju demonstracije, javljaju agencije.

Sirijske snage ubile su juče gotovo 140 ljudi, od kojih 100 u Hami, u pokušaju da razbiju demonstracije, javljaju agencije.

Ovo je bio jedan od najsmrtonosnijih dana u Siriji od 15. marta kada su demonstranti prvi put izašli na ulice zahtevajući demokratske reforme, a potom se okrenuli i protiv režima, javio je AFP.

Zvaničnici SAD, Nemačke, Italije i Francuske osudili su napad sirijske vojske na grad Hamu i pozvali na okončanje nasilja. Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je da je šokiran onim što se dešava u Siriji i zapretio novim sankcijama protiv režima predsednika Bašara al Asada.

Najnoviji napad sirijske vojske, koja koristi i tenkove, usledio je nakon gotovo mesec dana vojne opsade tog grada, kao odgovor na jedne od najžešćih demonstracija protiv predsednika Asada. Aktivisti za ljudska prava očekuju da će antivladine demonstracije biti pojačane tokom Ramazana. Od početka protesta, prema navodima aktivista, ubijeno je više od 1.600 civila, a vlada pokušava da diskredituje protivnike nazivajući ih teroristima i stranim ekstremistima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet