Požar na Krfu bio podmetnut

Požar na grčkom ostrvu Krfu uništio je oko 130 hektara borove šume i maslinjaka, izjavio je danas gradonačlenik glavnog grada ostrva Janis Trepeklis, dodajući da nema sumnje da je vatra podmetnuta.
Požar na grčkom ostrvu Krfu uništio je oko 130 hektara borove šume i maslinjaka, izjavio je danas gradonačlenik glavnog grada ostrva Janis Trepeklis, dodajući da nema sumnje da je vatra podmetnuta. Žarišta požara, koji su u utorak izbili na 19 različitih lokacija, ukazuju da su bez sumnje odgovorni piromani, rekao je Trepeklis.

"To je krivično delo", izjavio je Trepeklis i dodao da je jedan 31-godišnjak uhapšen i da će kasnije danas protiv njega biti podignuta optužnica. Prema izveštajima medija, on je priznao da je podmetnuo jedan od požara.

Požar se raširio 40 kilometra dugim pojasom na severoistoku ostrva, blizu naseljenih oblasti, ali nije predstavljao pretnju turističkim odmaralištima. U Grčkoj svakog leta izbijaju požari zbog visokih temperatura i jakih vetrova, a često su i podmetnuti, mada se retko desi da se krivci uhvate.

U požarima 2007. godine 77 ljudi je poginulo, a uništeno je više od 250.000 hektara zemlje, uglavnom na Peleponezu i ostrvu Evija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet