Obalska straža spasila 300 emigranata

Italijanska obalska straža spasila je više od 300 emigranata, koji su pobegli iz Libije, nakon što je njihov brod naišao na probleme kod ostrva Lampeduza.

Italijanska obalska straža spasila je više od 300 emigranata, koji su pobegli iz Libije, nakon što je njihov brod naišao na probleme kod ostrva Lampeduza. Brod je nekoliko časova plutao kod obala ostrva.

Ovo je poslednji u nizu dolazaka emigranata od kako je NATO započeo vojnu kampanju za svrgavanje libijskog lidera Moamera Gadafija. Tegljač sa Kipra pozvao je nadležne neposredno nakon što je pokušao da pomogne brodu u problemima.

Tri lica patila su od preterane dehidracije, uključujući i trudnicu, te su helikopterom prebačena na obalu. Italijanski mediji preneli su izjave preživelih da je nekoliko emigranata preminulo tokom puta od gladi i drugih poteškoća. Nekoliko stotina ljudi strada ili se uguši tokom pokušaja da pređu opasan put od Severne Afrike ka Lampeduzi, manjem ostrvu kod južnog dela obale Sicilije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet