Hapšenja zbog korupcije u Brazilu

Brazilska policija uhapsila je zamenika ministra turizma Frederika Kostu i još 37 osoba zbog korupcije u vezi sa finansiranjem velikih sportskih događaja.
Brazilska policija uhapsila je zamenika ministra turizma Frederika Kostu i još 37 osoba zbog korupcije u vezi sa finansiranjem velikih sportskih događaja.

Među uhapšenima su zvaničnici Ministarstva turizma i privrednici, saopštila je federalna policija. Ministar turizma Pedro Novajs Lima pozvan je na razgovor u predsedničku palatu da objasni situaciju u svom resoru, što bi moglo da znači da će Vlada izgubiti četvrtog člana od maja. Lima je član PMDB, glavnog koalicionog partnera stranke predsednice Dilme Rusef.

Policija je objavila da postoje snažne indicije da su javni fondovi zloupotrebljeni u svrhu profesionalnih obuka i pronevere. Brazilska Vlada finansira škole širom zemlje radi obučavanja vozača taksija, konobara i hotelskog osoblja u vreme kada se zemlja priprema da bude domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva 2014. godine i Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Brazil je već izložen kritikama u zemlji i inostranstvu zbog kašnjenja u gradnji infrastrukture za Svetsko prvenstvo, uključujući aerodrome, puteve i fudbalske stadione u 12 gradova domaćina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet