Vođi sekte doživotna robija zbog seksa sa maloletnicama

Lideru američke verske zajednice koja podržava poligamiju, Vorenu Džefu, izrečena je kazna doživotnog zatvora zbog seksa sa maloletnom sledbenicom svoje crkve, koju je prethodno venčao.
Lideru američke verske zajednice koja podržava poligamiju, Vorenu Džefu, izrečena je kazna doživotnog zatvora zbog seksa sa maloletnom sledbenicom svoje crkve, koju je prethodno venčao.

On je, pred sudom u teksaškom gradu San Anđelu, dodatno osuđen na 20 godina zatvora zbog seksualnog napada na petnaestogodišnju devojčicu. Sud je odbacio njegovu tvrdnju da je izložen progonu zbog svojih verskih uverenja. “Činjenice u ovom slučaju pokazuju da se ne sudi narodu, već da bi se zaštitio narod”, rekao je tužilac Erik Nikols. Tokom suđenja, tužilaštvo je DNK analizom dokazalo da je Džef (55) otac deteta petnaestogodišnje devojčice, a poroti je prikazan i snimak na kome se vidi on tokom seksa sa dvanaestogodišnjakinjom. Svojim mladim “nevestama” on je objašnjavao da, time što će njemu pružiti seksualni užitak - slave Boga. Porota je prošle nedelje, posle svega pola sata većanja, donela odluku o krivici. Njegova Fundamentalistička crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ima više od 10 hiljada sledbenika. To je radikalna struja mormonskog verskog pokreta, koja smatra da mnogoženstvo garantuje odlazak u raj. Policija je prilikom upada na ranč u zapadnom Teksasu u aprilu 2008. gde žive pripadnici te crkve, naišla na žene u haljinama i sa frizurama po modi 19. veka, kao i trudne maloletnice.

  • Dane

    10.08.2011 09:01
    ZAkon
    To je zakon a ne kao kod nas kada se razni pedofili i silovatelji osude na smesne kazne, bravo za Ameriku !
  • Richard Dawkins

    10.08.2011 08:25
    religija = zlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet