Crna Gora ukinula eko-taksu

Vlada Crne Gore donela je danas odluku o ukidanju eko-takse za inostrana drumska vozila, odnosno naknade koja se plaćala za puteve prilikom ulaska vozila u zemlju.
Vlada Crne Gore donela je danas odluku o ukidanju eko-takse za inostrana drumska vozila, odnosno naknade koja se plaćala za puteve prilikom ulaska vozila u zemlju.

U saopštenju sa sednice vlade navodi se, takođe, da deficit budžeta za prvih šest meseci iznosi 52 miliona evra, a ekonomija je realno rasla po stopi od 2,1 odsto, što je na tragu zvanične projekcije. Stopa nezaposlenosti, kako se ističe, konstantno pada od marta, dostižući 11,3 odsto na kraju juna, dok broj zaposlenih beleži trend rasta od 5,6 odsto. Vlada navodi da je deficit platnog bilansa manji za 22,5 odsto nego u prvom kvartalu prošle godine i iznosio je 188 miliona evra.

S obzirom da crnogorsku ekonomiju i dalje karakteriše nizak nivo kreditne aktivnosti, preporučuje se Centralnoj banci da, u okviru svojih nadležnosti, analizira uslove za povećanje kreditne aktivnosti banaka, kojom bi se podržali razvojni projekti u privredi i uticalo na povećanje njene likvidnosti.
  • 02.09.2011 06:47
    @ dr kimi
    Krepao bi, kad ne bi nešto zapljunuo. Idi malo gledaj u sunce...
  • dr kimi

    01.09.2011 18:56
    Big deal ... koga to zanima ... mislim koga NORMALNOG to zanima , em na kraju sezone , em crna gora ... ma idi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet