Raste broj bogatih Kineza

Kina ima 960.000 multimilionera, što je za 9,7 odsto više nego prošle godine, navodi se u Izveštaju o bogatstvu 2011. godine koji je objavila akademija Rupert Hugvert.

Kina ima 960.000 multimilionera, što je za 9,7 odsto više nego prošle godine, navodi se u Izveštaju o bogatstvu 2011. godine koji je objavila akademija Rupert Hugvert.

Multimilioneri u proseku imaju 39 godina. Prosečna starost milijardera je 43 godine i njih u Kini ima 60.000, što je za 9,1 odsto više u odnosu na prošlu godinu.
U izveštaju se navodi da su multimilioneri uglavnom preduzetnici, vlasnici agencija nekretnina, investitori akcija i "zlatni okovratnici".

Peking je na prvom mestu prema broju bogataša, a iza njega su Guangdžou i Šangaj, javlja Kineski međunarodni radio.
Zbog uticaja makrokontrole, zabeležen je trend pada na tržištu nekretnina. Ipak, ono će i dalje biti glavna orijentacija za investicije kineskih bogataša u naredne dve godine. Takođe, tu su i papiri od vrednosti, umetnička dela, kao i kompanije koje još nisu kotirane.

U izveštaju je navedeno da kineski imućni ljudi imaju poverenja u kinesku privredu i da smatraju da su plaćanje poreza i donacije najbolji način realizacije društvenih obaveza. Njihova godišnja potrošnja iznosi oko pet odsto njihove imovine. Putovanja, kupovina luksuzne robe, obrazovanje dece, zabava, kao i kolekcionarstvo nalaze se na vrhu liste njihove potrošnje.

Većina bogataša odlučila je da pošalje svoju decu na školovanje u inostranstvo - SAD, Veliku Britaniju i Kanadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet